Verslag trainingsweek Lanzarote

november 27, 2012 //

Zestien enthousiaste vrouwen reisden in november af naar het zonnige Spaanse eiland Lanzarote voor een sportieve week onder leiding van trainer/coach Sione Jongstra. Zon, zee, strand en heuvels vormen het perfecte decor voor een gezellige trainingsweek.

Voor Dorine Versluis, kwam de oproep om in een zonnig oord een sportieve week te beleven op het juiste moment. “Nu het in Nederland steeds kouder wordt en de dagen korter, vind ik het soms moeilijk de motivatie te vinden om ’s avonds het gebruikelijke trainingsrondje te volbrengen”, aldus Dorine. “Ik hoefde niet lang na te denken om mij op te geven. Ik ben nog een groentje als het gaat om triathlon en het leek mij leuk ervaringen te delen en kennis uit te wisselen met andere tri-dames.”

Lanzarote Vrouwentriathlon trainingsweek 2012

Een gezellige week en de kans om nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde passie. Dat was voor Corienne Kaljouw de reden om af te reizen naar Lanzarote. “Het was beter dan ik had verwacht”, vertelt ze. “Het contact met de andere dames en het samen sporten, vond ik het leukst. Ik heb in jaren niet zo gelachen. Ik zou anderen zeker aanraden een keer zo’n trainingsweek mee te maken. Niet alleen voor de geweldige sportervaring, maar ook voor het contact onderling.”

Ook Marjan van Galen twijfelde geen moment toen ze de Vrouwentriathlon nieuwsbrief met daarin informatie over de trainingsweek in haar mailbox ontving. “Ik wist niet zeker wat te verwachten. Een week op een zonnig eiland relaxed je favoriete sporten beoefenen of een loodzware afvalrace, een soort survival of the fittest”, grapt ze. “Nee hoor, ik kan me goed herinneren dat iedereen elkaar bij aankomst op het vliegveld al aan het geruststellen was. Iedereen bleek sterke en zwakkere disciplines te hebben, maar dat maakte allemaal niets uit. Sportief bezig zijn en gezelligheid stonden voorop.”

Conditie, duurvermogen, pittige heuveltrainingen, interval en zwemtechniek zijn de disciplines die tijdens de trainingsweek uitgebreid aan bod kwamen. Daarnaast geeft organisator Sione de deelneemsters handige tips en trucs over voeding en andere triathlongerelateerde onderwerpen. Vooral de onderwaterwereld in de zee bij Lanzarote wordt door alle dames als indrukwekkend ervaren. Sione zegt hierover: “Het was alsof je in een aquarium aan het zwemmen was. Sommige dames waren eerst wat angstig, maar uiteindelijk vond iedereen het fantastisch.”

Tijdens de trainingsweek wordt op Lanzarote de halve triathlon (een Ironman 70.3) gehouden. Kijken naar een wedstrijd is naast leuk ook nog eens erg leerzaam. Dorine vertelt: “Het was natuurlijk super de deelnemers aan te moedigen en stiekem weg te dromen bij de gedachte om zelf ooit een halve triathlon te volbrengen.”

Lanzarote Vrouwentriathlon trainingsweek 2012Dorine denkt met weemoed terug aan de week. “Het is natuurlijk heerlijk sms’jes naar het thuisfront te sturen over de temperatuur van gemiddeld 25 graden”, vertelt ze. “Trainen in T-shirt zonder mouwen en korte broek, is veel leuker dan sporten met verschillende kledinglaagjes aan. Verder was het vooral fijn ervaringen uit te wisselen en professionele tips te krijgen.” Marjan vult aan: “En tot veler vreugde, leefden we ons iedere avond uit op het dessertbuffet en genoten we van de Spaanse wijn. Sione zag het allemaal met plezier aan. ‘Het is tenslotte wel vakantie’ was één van haar vele leerzame tips.”

Zelf meedoen aan een sportieve week op Lanzarote? Sione Jongstra organiseert in samenwerking met stichting Vrouwentriathlon een trainingsweek in maart. Lees meer over de sportieve week op Lanzarote in 2013.