Verslag Trainingsweekend Drenthe

juni 19, 2014 //

/

Om goed beslagen ten ijs te komen tijdens de komende Vrouwentriathlons organiseerde Siosport van 30 mei tot en met 1 juni in Dwingeloo een trainingsweekend voor vrouwen. Met hotel Wesseling als uitvalsbasis verkenden de deelneemsters op een sportieve manier de mooie Drentse omgeving.

Elke dag stonden 1 of 2 trainingen gepland, waarbij natuurlijk zowel zwemmen, fietsen als lopen aan bod kwamen. Op zaterdagavond was er tijd voor ontspanning met een tapas kookworkshop.

Joock Steenbakker ging samen met haar zus Anita mee op trainingsweekend. Beide hebben ervaring met triathlons, maar doen dit jaar voor het eerst mee aan een Vrouwentriathlon in hun woonplaats Utrecht. Joock: “Het was een relaxed, maar actief programma. Het leukst waren de trainingen en de tips van Sione, Kitty en de andere deelnemers.” Joock is positief over de goede sfeer en het persoonlijk contact. “Het was een betrekkelijk kleine groep, waardoor je de kans kreeg om iedereen te leren kennen.”

Joanne Zwueste nam deel aan het trainingsweekend ter voorbereiding op haar eerste Vrouwentriathlon in Utrecht. Joanne: “Het progamma was afwisselend en voor elk niveau sporter heel goed te doen. Voor mij was het de eerste keer om in een groep te fietsen. Het waaier rijden was ook nieuw.”

Beide dames kijken terug op een goed verzorgd weekend in een prachtige omgeving en een mooie locatie. Joock: “Behalve de kerkklokken bij het hotel!” Een geslaagd trainingsweekend dus? Joanne: “Heerlijk om een heel weekend te kunnen focussen op sporten en te zien dat iedereen zijn onzekerheden heeft!”

 

Trainingsweekend DrentheTanja-en-Joanne-tapas-kookw tapas-resultaat