Verslag tweede divisiewedstrijd: de Olympic Distance in Groningen

juli 5, 2022 //

Het Vrouwentriathlon-Siosportteam had op dezelfde dag als de Vrouwentriathlon Beusichem haar wedstrijd: zondag 12 juni. Marloes stond aan de start, samen met Daniƫlle en Ilse. Je leest hier haar verslag.

Op 12 juni was het zover: onze tweede wedstrijd. Al vroeg vertrokken we naar Groningen voor onze enige standaard afstand van deze teamcompetitie: de olympic distance dus. Met 1.500 meter zwemmen, 47 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen paste deze afstand nog niet goed in het trainingsschema van enkele teamgenoten. Door blessures en ziekte waren we blij om met drie dames aan de start te staan: Danielle, Ilse en Marloes.

De zwemstart was met een half schijnend zonnetje in de Ruskenveense Plas. We mochten nog net onze wetsuit aan voor 2 mooie zwemrondes. Onze snelste zwemster Danielle kwam op een mooie 16e plek uit het water voor de wissel naar het fietsen. Marloes en Ilse meer in de achterhoede. Tijdens het fietsen merkten we pas hoeveel wind er stond. Man man man, tussen mee- en tegenwind zat bijna een snelheidsverschil van 20 kilometer: in Groningen wind tegen, in Drenthe zoeff wind mee.

Gelukkig voor ons had iedereen het zwaar. Toch was het voor Danielle net iets meer afzien door een opspelende hamstring blessure. Vooral Marloes maakte veel tijd goed tijdens het fietsen.
Na vier ronden fietsen omschakelen naar het hardlopen. De benen moeten altijd weer even wennen aan de andere beweging. Ook hier weer vier rondes met een afwisselend parcours langs het water en door een woonwijk, elke ronde eindigend met hobbelig gras. Hier hebben zowel Marloes als Ilse tijd goedgemaakt.

Al met al een pittige triathlon met de kick van een finish voor ons alle drie. Met een tevreden gevoel lekker herstellen, want hop twee weken later vindt alweer de volgende triathlon plaats in Utrecht. (deze is inmiddels al geweest, binnenkort lees je hoe die wedstrijd verliep. Nu nog 2 wedstrijden op 28 augustus in Klazienaveen en 18 september Enschede)