Verslag Vrouwentriathlon Nijeveen

juni 24, 2013 //

/

De eerste Vrouwentriathlon van Nijeveen zit erop! Met deelneemsters Annelies van Delft (1/8e) en Jennie Braamskamp (1/16e) kijken we terug op een geslaagde wedstrijd. Voor winnares Linda Metzemaekers (1/16e) is het pas haar eerste triathlon, winnares Karin Neutel (1/8e) is daarentegen ervaren triathlete. Beide winnaressen vertellen enthousiast hoe zij de wedstrijd hebben beleefd.Deelneemster Annelies: ‘De organisatie heeft echt haar best gedaan om er een leuke dag van te maken. De parcoursen waren helder aangegeven en de ondersteuning van vrijwilligers was goed. De sfeer was er al tijdens de warming-up met alle dames op het gras.’ Ook tijdens de wedstrijd is de sfeer onder de deelneemsters goed. Annelies krijgt tijdens het fietsen een tip van een mededeelneemster. ‘Ik heb pas een nieuwe fiets en ik had moeite met de juiste versnelling te vinden. Marie-Jose bedankt!’Ook de bidon was een leuk aandenken. Annelies doet 30 juni samen met een vriendin mee in Utrecht, ‘dus de bidon komt tijdens de trainingen goed van pas!’

Deelneemster Jennie is tevreden met haar prestaties. ‘Mijn wedstrijd ging hartstikke goed! De sfeer was erg gezellig en ontspannen’, aldus Jennie. Jennie deed mee op een oude racefiets. Wel was het water nog koud. ‘Ik kan alleen schoolslag zwemmen en daar heb ik helaas wel tijd mee verloren.’

Voor winnares Linda (1/16e) is het haar eerste triathlon. Linda: ‘Het bleek lastig om in open water ‘recht’ te zwemmen, zodat ik me een paar keer naast het parcours bevond. Tijdens het fietsen haalde ik veel dames in. Aangekomen bij de tweede wissel schrok ik; er stonden nog geen fietsen in het wisselvak! Had ik iets verkeerds gedaan? Moest ik nog een rondje?’

Een vriendelijke vrijwilliger vertelt haar dat ze eerste ligt. ‘Toen wist ik: dit wil ik niet meer weggeven.’ De wissel van fietsen naar lopen valt Linda zwaar en ze ziet de nummer twee steeds dichterbij komen. Linda: ‘Het motiveerde mij om nog een kilometer alles te geven. Ik haal altijd veel voldoening uit het sporten zelf, maar nu weet ik dat winnen ook heel gaaf is!’

Winnares Karin (1/8e) woont sinds 2006 in Zwitserland, maar is een geboren Nijeveense. De wedstrijd in Nijeveen heeft voor Karin dan ook een bijzonder tintje. Karin: ‘In Zwitserland rijd ik vaak alleen naar  wedstrijden en tref een handjevol mensen die ik ken. In Nijeveen was familie speciaal gekomen om mij aan te moedigen en langs het parcours stonden mensen die ik van vroeger ken. Aanleiding voor de nodige zenuwen in de week voorafgaand!’ Volgens Karin is plezier aan de training essentieel, maar succes bij de wedstrijden, daar doe je het het uiteindelijk voor. Karin:‘Voor, tijdens en na de wedstrijd heb ik erg genoten. Dat ik de wedstrijd vanaf het begin kon domineren was natuurlijk helemaal een feest!’