Verslag Vrouwentriathlon Utrecht

juli 9, 2013 //

/ /

In Utrecht waren afgelopen 30 juni alle ingrediënten voor een mooie Vrouwentriathlon aanwezig. Weersvoorspelling 21gr, watertemperatuur 18,5gr, een uitverkochte 1/8 afstand en in totaal bijna 250 deelneemsters aan de start. Na een zwaar zwemonderdeel met veel wind, brak het zonnetje door tijdens de fiets- en loopronde over het Lint en langs de Haarrijnse Plas. Debutanten Tessa Lange en Silvia van Boeijen hebben genoten. Winnaressen Carola Linschooten en Femke Visser ook, gezien hun glunderende gezichten na afloop. 

Carola Linschooten, winnares op de 1/16 afstand: “Ik doe vaker mee aan triathlons, maar ik heb nog nooit gewonnen! Ik koos voor de 1/16e, dat leek me goed te doen, want ik heb twee kleine kinderen en train drie keer per week.” Carola had een ruime voorsprong en kon uiteindelijk, met haar kinderen aan de hand, als eerste finishen.

Ondertussen begonnen de dames van de 1/8 triathlon aan een swingende warming-up, van Redondo Zumbaclub. Winnares Femke Visser is enthousiast over de gezellige sfeer. Femke kreeg haar overwinning op de 1/8e alleen niet kado! “Het zwemmen was zwaar, het fietsen was zwaar, het lopen was zwaar, maar het was hartstikke leuk”, aldus de trotse winnares.

Niet alleen de winnaressen zetten een topprestatie neer. Voor deelneemsters Tessa Lange (1/8e) en Silvia van Boeijen (1/16e), was het hun eerste triathlon. Silvia deed mee samen met haar zus Jolanda. Silvia: “We hebben een hechte band en toen ik hoorde van de Vrouwentriathlon dacht ik gelijk, dat is wat voor mij en mijn zus!” Uiteindelijk kwamen Silvia en Jolanda samen over de finish. Silvia:  “De sfeer was erg gezellig en competitief. De meeste vrouwen waren echt in topvorm!”

Toch is de Vrouwentriathlon heel geschikt als kennismakingstriathlon, vindt deelneemster Tessa. “Het maakt niet uit of je borstcrawl zwemt of schoolslag. Je kan ook prima zonder dure spullen meedoen. Ik zag zelfs iemand op een stadsfiets!”
Zie voor meer bewijs van deze prachtige dag de foto’s van fotograaf Jeroen Gutte óf de foto’s van fotograaf  Dick Boland