Vijf keer Vrouwentriathlon Beesd

augustus 27, 2013 //

/

“De Vrouwentriathlon in Beesd staat vast op mijn wedstrijdagenda. Vanaf de eerste wedstrijd wist ik: dit doe ik ieder jaar!”. Aan het woord is Carolien van Zoelen (34). Zij deed dit jaar voor de vijfde keer mee aan de jubileumeditie van de Vrouwentriathlon in het Gelderse Beesd. “Het leuke aan de Vrouwentriathlon vind ik de ontspannen sfeer. Niks moet en meedoen is belangrijker dan winnen!”

Carolien van ZoelenDe eerste keer dat Carolien meedeed aan de 1/16e wedstrijd in Beesd was meteen ook haar eerste triathlon ooit. Zij liet zich overtuigen zich in te schrijven door haar familie. “Mijn vriend, vader, broer, schoonzus en neef doen ook aan triathlon”, vertelt zij. “Die stap was dus niet zo groot. De keuze voor de Vrouwentriathlon was ook heel bewust, omdat het een ‘kleine’ en ontspannende triathlon leek. Dat is ook zo! Je hebt weinig last van haantjesgedrag.”

Na haar triathlondebuut kreeg Carolien de smaak te pakken en inmiddels heeft ze al meerdere wedstrijden gedaan, onder andere in Heerenveen, Almere, Apeldoorn, Hengelo en Veenendaal. “Beesd staat ieder jaar op de agenda, de andere locaties als het past in het gezins- en werkschema”, aldus Carolien. “Ik probeer minimaal twee keer per week te sporten. Eigenlijk is dat niet voldoende, maar met ons tijdschema is het soms erg moeilijk te combineren.”

Carolien probeert haar enthousiasme voor triathlon ook op haar kinderen over te brengen. Zo kwam zij tijdens haar eerste wedstrijd met haar oudste dochter over de finish en stond ze tijdens de editie in 2011 zelfs twintig weken zwanger van haar tweede dochter aan de start van de wedstrijd in Beesd. Carolien: “Volgend jaar? Dan ben ik natuurlijk weer van de partij!”