Vijf vrolijke sportvrouwen uit Montfoort

augustus 26, 2015 //

Vorig jaar stelden we in mei Josien Oskam voor als deelneemster van de maand. Ze was van plan om met drie sportmaatjes mee te doen aan de 1/16 Vrouwentriathlon van Beesd. Dit jaar kwamen we haar daar weer tegen, dit keer zelfs met nog een extra maatje erbij! We spreken het groepje vrouwen kort na hun finish  op de 1/16: Simone, Sarina, Liesbeth, Rita en Josien (van links naar rechts op de foto). De vrouwen hebben dan net Sarina binnengehaald, die als laatste van het stel finisht. Allemaal zijn ze blij met hun prestatie.

Bij de vier die vorig jaar ook meededen (voor Simone is het de eerste keer), ging het dit jaar beter. De vrouwen hebben er dit jaar meer op getraind, vooral op de overgang van fietsen naar lopen.  “Oefening baart kunst”, zegt Rita daarover. En lachend: “Ik kocht hier vorig jaar een trisuit – en daarom moest ik dit jaar wel weer meedoen!”

Josien is in Beesd de snelste van het groepje, en dat terwijl ze de oudste is – de vrouwen variëren van 47 tot 62 jaar. Ze vertelt: “Ik dacht dat ik helemaal niet meer kon hardlopen, na drie knieoperaties. Maar ik ben gaan nordic walken en toen toch weer wat gaan hardlopen. En dat ging en gaat goed. Ik draag die knieband alleen uit voorzorg”.

De vrouwen kennen elkaar van het sporten: ze doen samen aan spinning en trimzwemmen, en ze lopen elke zaterdag hard. Liesbeth: “Dat werkt goed, want je kan niet afzeggen, hè: je gaat wel, omdat iedereen gaat. De Vrouwentriathlon geeft ons bovendien een doel om voor te trainen.” Josien vervolgt: “Maar het moet wel leuk blijven. We doen ook mee aan loopjes, zoals de Linschotenloop, maar dan wel van maximaal 5 kilometer. We lopen allemaal nog maar twee jaar hard! Toen zijn we een loopcursus gaan doen, speciaal voor de triathlon, en we beleven daar samen veel lol aan.”

Beesd is de enige triathlon die het clubje doet. Liesbeth: “In Utrecht heeft de Vrouwentriathlon ook een 1/16 afstand, maar dat is wat grootser en we houden het graag bij Beesd. We vinden het een gezellige dag met een fijne sfeer!” Dat laatste beamen ze alle vijf. We zien de vijf vrolijke vrouwen dus vast volgend jaar weer terug!