Vijfde editie Vrouwentriathlon Beesd een succes

augustus 18, 2013 //

/ /

Zo’n tweehonderd vrouwen stonden aan de start van de jubileumeditie van de Vrouwentriathlon in het Gelderse Beesd. De organisatie van de Vrouwentriathlon kijkt terug op een geslaagde wedstrijd, die werd gewonnen door Lindy van Anrooy. Zij finishte in een tijd van 01:07:21 op de 1/8e afstand. Tweede werd Eline Lute-Kuin (01:07:43) Anne Reintjes kwam als eerste uit het water, maar verloor het op het fiets- en looponderdeel van de nummers één en twee en finishte als derde in 01:09:11.

Op de 1/16e afstand floreerde Brenda Schuurkamp. Zij wist gedurende de wedstrijd alle deelneemsters op afstand te houden en kwam met een ruime voorsprong over de eindstreep in 37:53. Ruim een minuut later finishte Maaike Weersma (39:17), gevolgd door Christine Rebello (40:50).

Het is dit jaar alweer de vijfde keer dat het Gelderse Beesd het decor vormde voor de Vrouwentriathlon. Organisator Sione Jongstra kijkt wederom terug op een geslaagde editie. “De wedstrijd is goed verlopen”, aldus Jongstra. “Zelfs de zware regenval in de ochtend tot vlak voor de start, mocht de pret niet drukken. Ik zeg: op naar de volgende vijf jaar!”

Vanwege het lustrum kon naast de 1/16e afstand voor het eerst worden meegedaan aan een 1/8e triatlon op en om het terrein van BetuweStrand Recreatie.“Regelmatig kregen we de vraag waarom er geen 1/8 triatlon werd georganiseerd in Beesd”, vertelt Jongstra. “Het parcours leende zich aanvankelijk niet goed voor een 1/8 en het was lastig een alternatief te vinden vanwege de ligging van het treinspoor. We hebben het parcours opnieuw kritisch bekeken en met een ander fietsparcours, is het wel mogelijk.”

Volgens Jongstra is vooral dit nieuwe fietsparcours alom geprezen. “We hebben veel positieve reacties gekregen”, vertelt zij. “De meeste deelneemsters vonden het een prachtige rit.”

LUSTRUM
Vijf jaar geleden vond in Beesd de allereerste editie van de Vrouwentriathlon plaats. “Inmiddels staan jaarlijks meer dan 500 vrouwen aan de start op drie verschillende locaties in Nederland”, aldus Jongstra. “We zien dat steeds meer vrouwen interesse krijgen in de triatlonsport. Voor vrouwen die weinig ervaring hebben met triatlon, is dit evenement een perfecte manier om kennis te maken met deze veelzijdige sport.”

Naast een editie in Gelderland, konden vrouwen dit jaar terecht bij de Vrouwentriathlon in Utrecht (Leidsche Rijn) en in het Drentse Nijeveen. Een belangrijk kenmerk van de Vrouwentriathlon is de laagdrempeligheid. Ook zonder dure spullen is het mogelijk mee te doen. Daarnaast staat vooral de gezelligheid hoog in het vaandel.