Vollebregt en Lenssen winnen tweede editie Zwemloop Eijsden

juli 5, 2023 //

/

Marliese Vollebregt en Roel Lenssen hebben onder prima weersomstandigheden de tweede editie van Zwemloop Eijsden op hun naam geschreven. Op zondag 2 juli waren zij de concurrentie te snel af in en om zwembad De Treffer in Eijsden. Voor alle deelnemende kinderen was er een medaille na afloop, de snelste jongens en meisjes kregen ook nog een prijsje van de sponsoren.

De organisatie van de zwemloop was in handen van Siosport uit Eijsden. Sione Jongstra, eigenaar van Siosport, kijkt terug op een geslaagde, sportieve dag. “Het is fantastisch om de kinderen zo bezig te zien. De zwemloop was voor veel kinderen de eerste kennismaking met een multisportevenement, iedereen deed het geweldig.”

In aanloop naar de zwemloop organiseerde Jongstra, tijdens de Koningsspelen voor Ironkids Limburg clinics bij basisschool Tangram,. Dat leverde een aantal extra aanmeldingen op. “Helaas hadden we nog niet zoveel volwassenen aan de start staan, hopelijk volgend jaar meer. Eén meisje had gezegd dat haar moeder ook mee moest doen en zij had zich inderdaad ingeschreven. Dus wie weet moedigen volgend jaar nog veel meer kinderen hun ouders aan om een keertje mee te doen”, lacht Jongstra.

Vrijwilligers en sponsoren

Jongstra roemt de vrijwilligers die mee hebben geholpen tijdens de wedstrijd. “Een hele fijne groep, dankzij hen konden de deelnemers meedoen. We hebben ook twee prijsjes verloot onder de vrijwilligers, omdat we hen dankbaar zijn dat ze ons zijn komen helpen op hun vrije zondagochtend. Ook zijn we heel blij met onze sponsoren, zowel lokale ondernemers als landelijk opererende merken die prijzen beschikbaar hebben gesteld voor de deelnemers.”

Uitslagen en foto’s Zwemloop Eijsden

Alle uitslagen en foto’s zijn te vinden op de website van Siosport.