Behoudt Siosport-Vrouwentriathlonteam podiumplek?

augustus 26, 2015 //

/

Het seizoen zit er voor de 2eDivisie bijna op, het team Siosport-Vrouwentriathlon komt nog één keer in actie op 6 september tijdens de Rutbeek Triathlon Enschede / Team Relay. Wat zijn de verwachtingen? Coach Sione Jongstra geeft een korte voorbeschouwing en blikt terug.

“Het team heeft tot nu toe super gepresteerd, heel constant. Eén keer een tweede plaats, verder steeds een vierde plaats. Dat heeft geresulteerd in een tweede plek overall. En die willen we behouden natuurlijk!” Jongstra schat de kans groot in dat het team in staat is die podiumplek te handhaven.

In de aanloop naar de laatste seizoenwedstrijd moeten sommige teamleden nog een zwemtest of looptest afleggen. “De opstelling is dus nog niet bekend!” Het Siosport-Vrouwentriathlonteam telt zeven leden maar per wedstrijd mogen er maar vier worden opgesteld. Elk teamlid heeft dit jaar al aan één of meerdere wedstrijden meegedaan. “We hebben vanaf het begin afgesproken: we starten met de sterkste opstelling. Omdat je elke keer andere wedstrijden hebt, betekent dit dat alle teamleden aan bod kunnen komen.”

Tijdens het afgelopen seizoen zijn de zeven dames een hecht team geworden. “Ze trainen regelmatig samen. Ze zijn stuk voor stuk aan elkaar gewaagd, ze knokken allemaal voor een basisplaats. Maar het klikt in de groep, iedereen wil het beste teamresultaat. En tot nu toe werkt dat goed!”