Vooruitblik: Teamcompetities Triathlon

februari 1, 2022 //

Acht vrouwen maken dit jaar deel uit van het Vrouwentriathlon-Siosportteam in de Teamcompetities Triathlon. In de komende nieuwsbrieven stellen we hen aan jullie voor. We blikken vooruit op het seizoen met coach Sione Jongstra.

Sione vertelt: “Ik vind het erg leuk dat er na twee jaar afwezigheid weer een Vrouwentriathlon-Siosportteam meedoet aan de Teamcompetities. We zien een aantal ‘oude gezichten’ weer terug, maar er doen ook vrouwen mee die nog niet eerder in het team zaten.”

Samen sporten

Sione organiseert een aantal trainingsdagen in aanloop naar het seizoen. “Lekker samen sporten en kennis met elkaar maken. En natuurlijk kennis delen en tips uitwisselen.” Sommige teamleden hebben elkaar al kunnen ontmoeten tijdens een sportdag in Zeist in januari. En via de babbelbox – een whatsappgroep – hebben de vrouwen contact met elkaar en worden trainingsafspraken gemaakt. “Een aantal teamleden woont bij elkaar in de buurt, ideaal dus om een keer samen een fietstraining te doen!”

“Iedereen heeft een heel andere achtergrond: een deelneemster is net moeder geworden, een andere heeft een paar jaar gestudeerd en is van baan veranderd. Deelnemen aan het team is voor iedereen in ieder geval een mooie manier om (weer) motivatie te vinden om lekker te sporten na twee jaar corona. En hoe leuk is het dan om dit in teamverband te doen? Hopelijk kan de gehele competitie dit jaar doorgaan.”

Wedstrijdoverzicht Vrouwentriathlon-Siosportteam

Het Vrouwentriathlon-Siosportteam start in de 3eDivisie Noord, hieronder vind je het wedstrijdoverzicht:

  • zondag 15 mei: Enschede (UT-Triathlon) (Team Time Trial)
  • zondag 12 juni: Groningen (Standaard Afstand)
  • zondag 26 juni: Utrecht (Sprint)
  • zondag 28 augustus: Klazienaveen (Dubbele SuperSprint)
  • zondag 18 september: Enschede (Rutbeek) (Sprint)