Vooruitblikken: herfsttrainingen en week op Lanzarote

augustus 19, 2016 //

Het triathlonseizoen draait nog op volle toeren, maar we blikken ook alvast vooruit. Na de zomervakantie start Siosport weer met hardlooptrainingen, er zijn nog een paar fietstrainingen, en ook de succesvolle trainingsweek op Lanzarote komt er weer aan.

FietstrainingHardloop- en fietstrainingen

De hardlooptrainingen starten op 6 september, op de dinsdagavonden in de omgeving Utrecht/De Meern. Nieuw daarbij is dat je voorafgaand aan het lopen een half uurtje rompoefeningen kunt doen (kracht en balans). De trainingen zijn ook voor mannen; iedereen loopt op zijn of haar eigen niveau. Meer informatie vind je op de site van Siosport.

Ook zijn er na de zomer nog twee fietstrainingen in Leidsche Rijn: op 25 en 31 augustus om 19 uur. Die laatste training is een tijdrit. Ook hierover meer info bij Siosport.

Trainingsweek Lanzarote

Het is elk jaar een succes: de trainingsweek voor vrouwen op Lanzarote die Siosport organiseert. Lees bijvoorbeeld het verslag van vorig jaar, waarin Ans en Jane vertellen hoe ‘superleuk’ het was om een week lang lekker te sporten op zo’n mooi eiland. Daarom kondigen we nu alvast aan: de week vindt in 2017 plaats van 12 tot en met 19 maart. Jane gaat dit jaar ook weer mee was de eerste officiële inschrijfster.

De week staat voornamelijk in het teken van lekker trainen, techniek en gezelligheid. Hij is geschikt voor vrouwen vanaf 18 jaar met een goede basisconditie. Het accent van de trainingen ligt op zwem-, fiets- en looptechniek. Er is aandacht voor andere triathlonzaken zoals trainingsopbouw en rompstabiliteit. Er zit een rustdag in het programma, waar op je bijvoorbeeld kunt gaan shoppen, het eiland verkennen of naar het strand. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk samen te trainen, maar eventueel kun je wel iets aanpassen of overslaan.

Je verblijft in een appartementen complex met zwembad. Je fiets kun je zelf meenemen of je kunt er ter plekke eentje huren. Meer informatie, ook over de praktische zaken en de aanmelding, vind je op de site van Siosport.