Vrijwilliger Bernd Belter

september 26, 2012 //

Vrouwentriathlon Beesd kent een ‘harde kern’ aan helpers. Bernd Belter is er één van. Hij werkte dit jaar voor de derde keer als verkeersregelaar bij de rotonde op het fietsparcours.

Bernd Belter“Het maakt eigenlijk niet uit waar je staat”, zegt hij. “Als verkeersregelaar moet je overal op letten. Als de eerste fietsers langs komen, is er nog ruimte om auto’s door te laten rijden, maar hoe drukker het wordt, hoe vaker je een stopteken moet geven. Dat is hard werken, maar het is ook leuk. Je maakt een praatje met de automobilisten en moedigt natuurlijk de triatletes aan.”

Zelf doet Bernd niet aan triathlon, maar hij vindt de 1/16 afstand een mooi opstapje om de triathlonsport te leren kennen. “Dat is één van de redenen dat ik mij opgeef als vrijwilliger”, aldus Bernd. “Het is leuk om beginners te helpen sportief bezig te zijn. Daarnaast heeft mijn vrouw ook twee keer mee gedaan.”

Werken als vrijwilliger is een heel dankbare taak, weet ook Bernd. “Als de dames een tweede ronde langs fietsen, krijg je een overvloed aan bedankjes. Dat vind ik top! Daar doe je het voor. Als de wedstrijd volgend jaar niet in mijn vakantie valt, ben ik er zeker weer bij!”