Vrijwilliger Dick Dokman

september 26, 2012 //

Dick Dokman is vrijwilliger van het eerste uur bij de Vrouwentriathlon Beesd. Hij beheert het tankstation en de garage vlakbij het wedstrijdterrein van de Vrouwentriathlon.

Dick DokmanVanaf de allereerste editie stelt hij op de wedstrijddag het toilet beschikbaar voor de andere vrijwilligers en helpt hij met het opblazen van de boeien voor het zwemparcours. Ook toen de organisatie een keer per abuis de inschrijfformulieren in Utrecht was vergeten, schoot Dick te hulp. “Ze hebben de formulieren toen op mijn computer uitgeprint”, vertelt de enthousiaste vrijwilliger. “Dat scheelde de organisatie toch weer een autorit.”

“Eén van de redenen dat ik meehelp, is dat ik de kruising bij de start al bijna dertig jaar ken”, aldus Dick. “Je komt ogen en oren te kort alles zo veilig mogelijk te regelen. Je hebt met campinggasten te maken die je op een nette manier moet verzoeken een omleiding te volgen. De vaste gasten kennen mij, dus dan is dat niet lastig.”

Dat je als vrijwilliger ook wel eens grappige situaties meemaakt, weet Dick als geen ander. “Het gekste dat ik heb gezien tijdens de Vrouwentriathlon is een deelneemster die met haar badmuts op onder de helm aan het fietsonderdeel begon.”

Zelf doet Dick één keer per jaar een triathlonwedstrijd in Beesd (Triathlon Beesd, red.). “Maar mijn uitdaging ligt iets meer bij de lange afstand,” vertelt hij en somt op: “465 Kilometer fietsen in 22 uur, de lange versie van de Beesd Challenge winnen, lange fietstochten in de Alpen in Frankrijk over bergen met een stijgingspercentage van 8%. Daarnaast heb ik de marathon van Rotterdam en Utrecht gelopen. Geen uitdaging is mij te gek. Zolang ik maar van huis ben en er plezier aan mag beleven!”