Vrijwilliger in de spotlight: Jan Feenstra

juli 22, 2017 //

Zonder vrijwilligers geen Vrouwentriathlon. Elk jaar is het weer puzzelen om voldoende vrijwilligers te vinden, maar gelukkig lukt het ons elke keer weer. We zetten deze maand graag één van onze vrijwilligers in de spotlight. Jan Feenstra was voor het eerst vrijwilliger bij Vrouwentriathlon in Utrecht en dat was een leuke ervaring, zo liet hij ons weten. “Erg leuk om die dames zo fanatiek met hun sport bezig te zien.”

Jan werd door de organisatie benaderd om als vrijwilliger te helpen bij de Vrouwentriathlon in Utrecht. “Dat leek me wel leuk, ja, om daar een keer bij te zijn. Ik werd gevraagd om als verkeersregelaar te staan langs het fietsparcours.” Jan vertrok die zondag al vroeg van huis, meldde zich bij het vrijwilligerspunt en nam daar zijn rijkelijk gevulde lunchpakket en hesje in ontvangst. Op zijn gemakje fietste hij naar zijn standplaats. “En daar was ik nog bijna te laat ook”, lacht hij; “ik had net mijn hesje aangetrokken en toen kwam de eerste deelneemster al aangefietst. Die had wel heel snel gezwommen.”

De dag verliep prima voor Feenstra. Geregeld kreeg hij aanspraak van andere kijkers of van fietsers die even moesten wachten voordat ze van de Utrechter mochten oversteken. Sommigen hadden veel belangstelling en moedigden mee aan. Jan, die in zijn vrije tijd ook graag hardloopt en geregeld aan een halve marathon meedoet, heeft genoten van de Vrouwentriathlon. “Ik vond het heel erg mooi om bij zo’n goede organisatie betrokken te zijn geweest en als het me volgend jaar past, ben ik er zeker weer bij. Bovendien heb ik diep respect voor de sporters die zo actief met hun sport bezig zijn. Eerst al zwemmen, dan fietsen en daarna nog eens hardlopen ook. Ik ben zelf hardloper maar dit is wel een niveautje hoger, hoor. Als ik nog eens iets geks wil doen, dan wil ik ook nog wel eens een triathlon proberen.”