Vrijwilliger in de spotlight Raymond: ‘wát een fantastische en leuke laagdrempelige triathlon!’

september 28, 2019 //

Tot voor kort had Raymond Jelierse uit Zeewolde nog nooit van de Vrouwentriathlon gehoord. “Via een goede sportcollega op Facebook zag ik een noodkreet voorbij komen voor vrijwilligers voor de wedstrijd in Beusichem.” Raymond meldde zich aan, hielp mee vanaf ’s ochtends vroeg met de opbouw, was vrijwilliger langs het parcours én bleef tot en met de afbouw ’s middags. Reden voor ons om hem deze maand in het zonnetje te zetten!

Raymond is niet onbekend met triathlons en de organisaties daarvan. “Ik ben meerdere keren ook vrijwilliger bij de Zeewolde Endurance geweest en dat is altijd een heerlijk lang weekend gezelligheid! Ik help daar mee bij het op- en afbouwen, sta er als verkeersregelaar of in de wisselzone én doe zelf mee.” Kortom: Raymond weet wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een sportevenement en hoeveel mensen je nodig hebt om alles goed te organiseren. “Dus toen ik de noodoproep via Mireille, een goede sportcollega uit Zeewolde, op Facebook zag, heb ik contact met haar opgenomen om te vragen of de nood nog steeds hoog was.” Dat was inderdaad het geval, dus Raymond meldde zich aan en kwam ook nog eens de hele dag helpen.

Al met al heeft hij de dag als heel leuk en gezellig ervaren. “Het opbouwen ging goed en in een prettige sfeer, het was ook erg leuk om de start te zien! En verder was de sfeer onder elkaar, zowel sporters, publiek en vrijwilligers, heel gemoedelijk. Het kwam misschien ook door de locatie en het weer, het was gewoon een hele mooie dag!”

En na de Vrouwentriathlon? Toen kon Raymond het weekend daarop meteen weer aan de slag met zijn vrijwilligerstaken bij de Zeewolde Endurance. En naast die vrijwilligerstaken én wedstrijd heeft hij dit seizoen andere wedstrijden volbracht, merendeels 1/8 en OD.

Hoe kijkt hij tegen de Vrouwentriathlon aan? “Fantastisch om te zien hoe het een laagdrempelige triathlon is door te kunnen starten met een 1/16 afstand. Ideaal om kennis te maken met deze fantastische sport, een mooie afstand om te proberen of de sport iets voor je is. Ik vond het erg leuk en gezellig om eens een triathlon mee te maken met alleen vrouwelijke deelnemers en daar hebben alle vrijwilligers en atleten aan bijgedragen!”