Vrijwilliger in de spotlight: Trienke Kramer beleefde ‘superleuke dag’ bij Vrouwentriathlon

september 29, 2018 //

/ /

Toen onze vrijwilligster van de maand, Trienke Kramer, een aantal jaren geleden door omstandigheden alleen kwam te zitten, ging ze niet bij de pakken neerzitten. Ze besloot te blijven sporten maar stapte ook het vrijwilligerswerk in. “Zo leer ik ook buiten mijn vrienden- en kennissenkring nieuwe mensen kennen”, motiveert ze.

Trienke Kramer (54) zag enige tijd vóór de Vrouwentriathlon in Utrecht een berichtje op social media langskomen met daarin een oproep voor vrijwilligers voor het evenement. Ze aarzelde geen moment en meldde zichzelf aan. “Ik had die zondag toch niks bijzonders te doen dus dacht ik, kom, ik meld me aan. Bovendien weet ik vanuit mijn werk wel het een en ander over vrijwilligerswerk. Het is altijd goed om dit te doen. Daarbij leer ik dan op zo’n dag weer nieuwe mensen kennen en ik kan je zeggen: ik heb een superleuke dag gehad!”

Trienke, die als hoofdsport schaatsen heeft en daarom in de zomer serieus wielrennen beoefent, werd op de dag van de wedstrijd ingedeeld als fietscontroleur en in de wisselzone. “Ik moest kijken of de fietsen voldeden aan de eisen die de triathlonbond stelt en verder tijdens de wedstrijden erop letten dat er in de wisselzone niet gefietst werd. Na afloop had ik de controle of iedereen wel zijn eigen fiets uit de wisselzone haalde. Het was een stukje handhaving, zeg maar”, lacht ze. De dag is haar prima bevallen.

De uit Basse (Overijssel) afkomstige vrijwilligster had tot voor dat moment nog nooit van de Vrouwentriathlon gehoord. “Het fenomeen triathlon kende ik natuurlijk wel maar dat er ook een speciale wedstrijd voor enkel vrouwen was, dat wist ik niet. Maar het was super voor iedereen. Heel goed geregeld en laagdrempelig. Iedereen werd aangemoedigd. Dat was echt leuk”, zegt ze enthousiast. Haar liefde voor de sport brengt haar echter nog niet zover dat ze volgend jaar zelf gaat deelnemen. “Dan nog zeker niet maar wie weet, misschien ooit nog eens. Eerst nog maar eens lekker helpen. Je moet toch wat te wensen houden.”