Vrijwilliger in de spotlight

augustus 4, 2013 //

Vrijwilliger Adri staat niet graag in de schijnwerpers. Als vrijwilliger was hij afgelopen 30 juni wél een erg waardevolle kracht voor de Vrouwentriathlon in Utrecht. Hij hielp bij de op- en afbouw en was verkeersregelaar bij het parcours. Reden voor de organisatie om Adri toch enigzins in het zonnetje te zetten.

Adri is naar eigen zeggen ‘nog fit genoeg in de AOW’ en besloot na een oproep in de plaatselijke krant zich op te geven als vrijwilliger bij de Vrouwentriathlon in Utrecht. De triathlonsport is hem niet onbekend. ‘Ik heb zelf ook een keer de 1/4e triathlon in Breukelen gedaan’.
Ook het vrijwilligen is niet nieuw voor Adri. Hij was al regelmatig vrijwilliger bij hardloopwedstrijden op het Lint en ook tijdens de eerste editie van de Vrouwentriathlon in Utrecht was hij erbij. Vorig jaar was Adri afwezig, maar daar had hij zijn eigen sportieve reden voor. Adri: ‘Ik zat rond die tijd zelf op de fiets voor een toertocht van 3 maanden heen en terug naar Andalusië’.
Adri is te spreken over de organisatie. ‘Via de Vrouwentriathlon heb ik op internet een instructieverklaring voor vrijwilligers behaald. Ik vind dit een schitterende manier.’ Tijdens de wedstrijddag hangt er een ongedwonge goede sfeer. Adri: ‘Van de deelneemsters krijg je een dankbare glimlach als ze langs je post komen. Dat maakt je dag goed!’