Vrijwilligers in de spotlight: motards Joyce, Linda en Misjel

juli 24, 2018 //

/ /

“Help, de motorrijders zeggen af, wat nu?” Deze noodkreet gooide vrijwilligerscoördinator Dorine slechts een paar weken vóór de Vrouwentriathlon in de groepsapp. Eén bericht op Facebook leverde binnen een halve dag twee vrijwillige motorrijders op! We maakten op 24 juni kennis met deze top-motards tussen de twee wedstrijden door.

Eén van de motorrijders van vorig jaar – Joyce Klomp uit Vleuten – kon gelukkig tóch aanwezig zijn. De motor van haar vader hield er een paar weken vóór de Vrouwentriathlon mee op, vandaar dus dat hij zich afmeldde. “Waarom ik meedoe? Gewoon, omdat ik het leuk vind! Ik rijd al een aantal jaren mee met triathlons, de eerste was in Leiderdorp. Via een oproep op een motorplatform kwam ik daar terecht. Ik vond het een erg leuke ervaring, via-via ben ik gevraagd om ook bij de Vrouwentriathlon te komen rijden.” Vorig jaar deed ze dat met een zwangere buik: “Het paste nog nét met een jurylid achterop.” Vanwege een motorongeluk van een aantal jaren geleden kan Joyce zelf niet meer sporten. Maar motorrijden lukt nog steeds prima!

Linda de Roos (op de foto) reageerde via Facebook; zij werd getagd in onze oproep door één van haar sportieve vrienden. “Ik houd van motorrijden, ik kom uit Utrecht en ik had nog niks in mijn agenda staan. Dus ja, waarom niet even komen helpen? En het is natuurlijk erg leuk om eens met de motor over Het Lint te kunnen rijden.” Niet iedereen nam het onze motorrijders in dank af: “We kregen wel wat boze blikken van andere mensen op Het Lint, ik denk dat ze niet in de gaten hadden dat we bij de wedstrijd hoorden.”

Misjel Witlox werd net als Linda getagd in de oproep: “Mijn vriendin Stephanie heeft meegedaan aan de 1/16e. Het ging bij haar goed en bij mij ook. Leuk hoor, om tijdens een triathlon mee te rijden. Het jurylid dat achterop zat, heeft een aantal deelneemsters gewaarschuwd in verband met stayeren. En ook andere sporters of wandelaars erop gewezen dat er een wedstrijd bezig was.” Misjel is zelf ook sportief, samen met zijn vriendin doet hij aan fitness en de grotere uitdagingen vindt hij bij Vikingruns.