Vrijwilligers in de spotlight

mei 20, 2012 //

De coördinatie van de vrijwilligers van de Vrouwentriathlon in Beesd en Utrecht, ligt achtereenvolgens in handen van Nicky van Bremen en Jeanine Metz. Zij werven vrijwilligers en sturen ze aan voor, tijdens en na de triathlon. Beiden verwachten een gezellig evenement, waarbij veel vrouwen enthousiast meedoen aan triathlon.

“Ik zie dat steeds meer vrouwen het leuk vinden mee te doen”, vertelt Nicky. “Ook komen ze steeds vaker terug om opnieuw mee te doen. Regelmatig hoor ik van vrouwen dat ze na de Vrouwentriathlon nog een andere triathlon zijn gaan doen.” Nicky heeft het plan om in 2012 zelf weer een 1/8 triathlon te doen, evenals een 10 km hardloopwedstrijd!

Jeanine Metz werkt dit jaar voor de eerste keer als vrijwilligerscoördinator voor de wedstrijd in Utrecht. “Ik verwacht dat ik, samen met de rest van het team, kan zorgen dat het op de dag zelf goed geregeld is, dat ik op alle plekken iemand kan neerzetten, zodat de deelnemers lekker kunnen sporten.”

Jeanine heeft vorig jaar hard getraind om te kunnen deelnemen aan haar eerste triathlonwedstrijd. Helaas gooide een kuitblessure roet in het eten. Zij vertelt hierover: “Mij is ten strengste afgeraden nog langer te hardlopen”, aldus Jeanine. “Mijn knieën en heupen zijn versleten, dus mijn droom om eens te proeven van een triathlon moet ik laten varen. Ik wil me dit jaar weer helemaal toeleggen op de racefiets. In juni rijd ik de Homeride voor het Ronald McDonald Fonds. En als het even kan, zou ik graag de Mont Ventoux willen beklimmen ergens in het najaar.”