Vrijwilligers Nijeveen: Arend Pluim en Klaas Mol

juni 24, 2013 //

Bij de organisatie van een Vrouwentriathlon komt heel wat kijken. Een kleine greep: Het parcours afzetten, motorrijders, inschrijfbalie en speaker: De organisatie draait volledig op vrijwilligers. Hoewel de deelnemers allemaal vrouw zijn, wordt bij de vrijwilligers geen onderscheid gemaakt: mannen zijn van harte welkom! Twee van deze mannelijke vrijwilligers uit Nijeveen aan het woord: Motorrijder Arend Pluim en speaker Klaas Mol.Klaas Mol was in het verleden al speaker bij de triathlon van Nijeveen en wil na een belletje van de organisatie graag speakeren bij de eerste Vrouwentriathlon van het noorden. ‘Ik zag het als een uitnodiging en ik heb met veel plezier eraan meegewerkt,’ aldus Klaas. Klaas heeft bewondering voor de bijna perfecte organisatie. Alhoewel de techniek hem soms in de steek liet: de geluidsinstallatie haperde soms en was niet overal te horen. Klaas liet zich hier niet door uit het veld slaan. ‘De sfeer was uitstekend te noemen!’

Arend Pluim biedt aan om met nog paar vrijwilligers het motorrijden op zich te nemen. ‘De organisatie vond ik zeer goed en spontaan en zij lichtte alle vrijwilligers goed voor.’
Arend begeleidde met zijn motor Karin Neutel naar haar overwinning. ‘Ik reed voor haar uit en toen de tweede vrouw nog niet te zien was, ben ik even naast haar gaan rijden. Ik zei: Je wordt de winnaar! Ze stak haar duim op en zei een paar woorden die ik niet verstond. Later hoort Arend dat ze uit Zwitserland komt. ‘Daarom kon ik haar niet verstaan, zei ik tegen een paar kennissen.’ Tot hij in de krant leest dat winnares Karin Neutel een geboren Nijeveener is! Arend: ‘Dan kwam het zeker van het motorlawaai dat ik haar niet kon verstaan.’

Voor de wedstrijd in Utrecht is de organisatie nog hard op zoek naar vrijwilligers. Man, vrouw, iedereen is welkom. Het hoeft niet veel tijd te kosten en alle vrijwilligers ontvangen een lunchpakket en souvenir.  Geef je op!