Vrijwilligers van de maand

april 23, 2012 //

Om de Vrouwentriathlon tot een succes te maken, zijn vrijwilligers onmisbaar. Marianne Moll en Tonny Klijn zijn vrijwilligers van het eerste uur. Zij steken dit jaar wederom de handen uit de mouwen. Word je enthousiast van hun verhaal en wil je ook meehelpen tijdens de Vrouwentriathlon in Utrecht of Beesd? Meld je aan via de website en ontvang een leuke verrassing. Uiteraard wordt ook voor een lunchpakket gezorgd.

Hoe kom je er bij om je op te geven als vrijwilliger bij de Vrouwentriathlon?

Marianne: “Ik woon in Huizen, waar al heel lang ieder jaar een triathlon wordt georganiseerd. Daar ben ik een aantal keren vrijwilliger geweest. En als je dochter (Karlijn) dan een Vrouwentriathlon gaat organiseren, meld je je daar natuurlijk, als trotse moeder, ook aan bij de vrijwilligers.”

Tonny: “Sione en haar partner Jochem waren mijn buren. Ook nu nog zijn we goede vrienden. Ik heb bij alle edities van de Vrouwentriathlon met veel plezier als vrijwilliger gewerkt!

Welke taken heb je tot nu toe als vrijwilliger uitgevoerd?

Marianne: “Ik ben verkeersregelaar geweest, beheerder van de wisselzone (parc fermé) en ik heb bij de verzorgingsposten drinken en wat lekkers uitgedeeld. Alle taken zijn leuk om te doen. Het is de sfeer van de wedstrijd die het gezellig maakt!”

Tonny: “Ik ben begonnen op de surfplank als hulp bij het zwemmen en bij de laatste editie heb ik gewerkt als verkeersregelaar. Beide taken vind ik leuk. Zelfs het opbouwen in de vroege ochtend is erg gezellig.”

Wat vind je leuk aan helpen als vrijwilliger bij de Vrouwentriathlon?

Marianne: “Het enthousiasme van de deelnemers. Juist de mensen die de sport niet echt beoefenen, maar het gewoon een keer willen proberen, geven dit evenement een fantastische sfeer.”

Tonny: “Het leuke is de gezelligheid eromheen en het helpen van andere sporters.”

Zou je het anderen aanraden zich aan te melden als vrijwilliger?

Marianne: “Natuurlijk moet je je aanmelden! Deze wedstrijden kunnen niet zonder vrijwilligers! Het kost je een halve dag, je krijgt er bedankjes, vrolijke gezichten, trotse toekijkende familieleden en allemaal winnende vrouwen voor terug!”

Doe je zelf aan triathlon?

Marianne: “Nee ik doe zelf niet aan triathlon. Waarom niet? Laten we maar zeggen dat ik de motivatie mis en mijn lichaam niet zo wil meewerken! Triathlon is een fantastische sport, ook om naar te kijken.”

Tonny: “Ik heb twee keer een achtste triathlon gedaan in Utrecht,maar helaas ontbreekt het mij aan tijd. Ik werk als zelfstandige en kan hierdoor weinig tijd vrij maken om goed te trainen. Om die reden ben ik ook gestopt met trainen voor halve marathons. Nu doe ik alleen nog een uurtje of vier in de week aan wielrennen met een aantal vrienden. Een ‘rondje op de dijk’ noemen we dat.”