Vrijwilligster van het eerste uur: Karlijn Moll

september 24, 2015 //

Voor de meeste deelnemers is Karlijn Moll een bekend gezicht: samen met een aantal andere vrouwen was zij er vanaf de start van de stichting Vrouwentriathlon bij. “Ik ben er altijd bij geweest in Beesd en heb de start van de eerste triathlon in Utrecht ook nog meegemaakt. Ik ben alleen nog nooit bij de Vrouwentriathlon van Nijeveen geweest.”

Na een aantal jaren actief te zijn geweest, nam Karlijn afscheid van de organisatie van de Vrouwentriathlon. “Maar je komt er nooit helemaal vanaf”, lacht ze. Ook dit jaar stond Karlijn weer op haar vertrouwde plek: in de wisselzone in Beesd. “Normaal gesproken sta ik hier samen met mijn moeder, maar die kon dit jaar niet.” Daarom kwam vriend Michael Hastrich met Karlijn mee naar Beesd om te helpen bij de opbouw van het parcours.

Karlijn was zelf jaren actief triatlete en blogde daar ook over, maar met beide activiteiten is zij gestopt. “Ik ben lid geweest van Hellas, hielp daar ook bij de organisatie van triathlons en heb meerdere 1/16 en 1/8 triathlons volbracht en ook de halve triathlon van Keulen. Maar op dit moment ben ik geen lid meer van een club en sport ik nog zo af en toe. Vooral fietsen, en hardlopen als ik er zin in heb. Als mensen me vragen wanneer ik voor het laatst een triathlon heb gedaan, dan antwoord ik altijd ’15 kilo geleden’”, lacht Karlijn.

Wil je net als Karlijn ook een handje helpen als vrijwilliger? Graag! Het is elk jaar weer een enorme puzzel om voldoende vrijwilligers te vinden. Meld je dus aan!