Vrouwentriahtlon webredacteur Louise: She is an Ironman!

september 23, 2016 //

/

Voor de nieuwsbrief zoeken we altijd deelneemsters of vrijwilligers met een verhaal. Toch komt het mooiste verhaal deze maand van onze eigen webredacteur Louise Cornelis. Louise wilde op haar vijftigste een hele triathlon volbrengen en dat lukte! In Vichy klonken op 28 augustus de legendarische woorden: “You are an ironman!”

Het idee ontstond twee jaar geleden. Louise: “Gezien mijn ontwikkeling dacht ik misschien een hele te kunnen volbrengen over twee jaar.” Daarmee stelde ze zichzelf voor een flinke uitdaging. Louise: “Ik schreef er ook een blog over, dus ik moest het opbiechten als het niet lukte.”

Het lijkt een grote stap, van Vrouwentriathlon naar Ironman. Toch had Louise veel aan de contacten en tips van de dames van de organisatie. Saskia (van de programmaboekjes) inspireerde haar door in 2015 een Ironman te volbrengen. Louise: “Het deed me weer beseffen dat je geen macho kerel hoeft te zijn om de Ironman te voltooien. Triathlon is ook voor gewone mensen, daar staat de Vrouwentriathlon ook voor.”

Louise vlak voor de zwemstartEn dan is het zover: de Ironman in Vichy, “want daar is het lekker warm”, aldus Louise. Mede door de wedstrijdspanning is het zwemmen in het begin moeilijk. Maar het fietsen gaat goed, met uitgeruste en getrainde benen. Louise: “In het tweede rondje heb ik lekker pacman gespeeld: een boel fietsers ingehaald.” Voor de marathon zit er niet veel meer in dan een dribbeltempo. Louise: “Tijdens het derde looprondje landde het besef dat ik het zou halen, als ik niet ging lopen lanterfanteren.” Ze finisht in 15 uur en 8 minuten.

Louise kijkt met veel plezier en trots terug op de Ironman, maar de weg ernaartoe was misschien nog wel mooier. Louise: “Mijn trainingsbegeleider Coen zei ooit: Op de dag zelf is het hele schilderij al geschilderd, je hoeft alleen de handtekening er nog onder te zetten.”

Het zwarte gat op trainingsgebied blijft uit. Louise: “Eigenlijk mis ik mijn blog nog het meest! Ik was gewend geraakt aan heel regelmatig schrijven. Ik ben bewust gestopt om mijn prestatie niet uit te melken, maar dat is misschien toch een klein zwart gaatje.” Uitgesport is Louise nog niet. “Ik wil graag komend voorjaar één keer fatsoenlijk een marathon lopen, zonder veel wandelen. In Rotterdam, lekker in mijn eigen stad en slapen in mijn eigen bed.”

Tot slot heeft deze Ironwoman nog een tip voor alle ambitieuze deelneemsters aan de Vrouwentriathlon. Louise: “Ik geloof niet zo in de als-je-het-wil-dan-kan-je-het mentaliteit. Ik zou eerder zeggen: Durf het eens moeilijk of spannend te maken voor jezelf. Ga uit je comfortzone!”