Vrouwentriathlon 2019 in Beusichem

februari 26, 2019 //

De Vrouwentriathlon heeft een nieuwe locatie: op zondag 23 juni 2019 verschijnen hopelijk weer heel veel sportieve vrouwen aan de start in Beusichem in de Betuwe. “We hebben jarenlang met veel plezier de Vrouwentriathlon in Utrecht georganiseerd, maar merkten de afgelopen jaren dat met name het fietsparcours op Het Lint erg druk en daardoor onoverzichtelijk en gevaarlijk werd, voor zowel onze deelneemsters als voor de ‘gewone’ gebruikers van Het Lint. Na een zeer geslaagde sportieve dag in 2017 en een geweldige jubileumdag in 2018 in en rond Beusichem hebben we de knoop doorgehakt en kiezen we voor verandering”, legt Sione Jongstra, oprichtster van de Vrouwentriathlon uit.

In Beusichem kun je kiezen uit twee afstanden:
• De 1/16 triathlon: 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,7 km hardlopen. Start is om 10 uur.
• De 1/8 triathlon: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 4,7 km hardlopen. Start is om 11.15 uur.
Het zwemonderdeel is in de recreatieplas bij De Meent in Beusichem. Daarna vervolgen de deelneemsters hun weg op de fiets door de prachtige Betuwe. Het looponderdeel is tot slot weer bij recreatiegebied De Meent in Beusichem (gemeente Buren, op een half uurtje rijden van Utrecht).

Eerste inschrijvingen al binnen
De inschrijving is halverwege februari geopend . “De eerste inschrijvingen zijn al binnen, een heel fijn gevoel voor ons als organisatieteam. Wij zijn blij dat de deelneemsters Beusichem ook een goede keus vinden!” De nieuwe locatie biedt volgens Jongstra nog een aantal voordelen: “Er is douchegelegenheid voor na afloop van de wedstrijd en het loopparcours is leuker en uitdagender.”

Voor beginners en ervaren triatleten
De Vrouwentriathlon was al jaren een groot succes in onder meer Utrecht, Beesd en Nijeveen en nu dit jaar dus in Beusichem. Vanwege de laagdrempeligheid van het evenement en de keus uit twee korte afstanden, maken veel vrouwen hun triathlon-debuut tijdens de Vrouwentriathlon. De wedstrijd trekt echter elk jaar ook ervaren triatletes die met elkaar een sportieve strijd voeren om een podiumplek.