Vrouwentriathlon Nijeveen: familiefeestje!

juni 18, 2015 //

De Vrouwentriathlon Nijeveen was een waar familiefeestje. Niet alleen vrouwen konden deelnemen, maar ook mannen én kinderen. Jammer genoeg schreven zich niet zoveel kinderen als we hadden gehoopt, maar degenen die de strijd wél aandurfden, volbrachten allemaal de wedstrijd!

Zoals de 14-jarige Lieke Gieling uit Didam. Samen met moeder Marieke en broer Job deed zij mee aan de Vrouwentriathlon. Lieke had het liefste aan de 1/8 meegedaan, maar bij de Vrouwentriathlon mag je pas vanaf 16 jaar deelnemen. Dan maar de kidsserie. En die ging erg goed. Lieke kwam als eerste uit het water en wist ook het fiets- en looponderdeel snel af te leggen. Broer Job had het zwaar op de 1/8e. “Te weinig gegeten”, was zijn conclusie na afloop. Moeder Marieke was redelijk tevreden na afloop van haar eigen race, zij eindigde op de 1/8 als 47e.

Daniëlle

De jongste deelnemer in Nijeveen was de negenjarige Daniëlle Schaab uit Meppel. Haar ouders moedigden haar bij alle onderdelen flink aan. Moeder Hanneke doet zelf regelmatig mee aan de Vrouwentriathlon, maar is op dit moment zwanger. “Ik ben uitgerekend in augustus, dus dit jaar helaas geen Vrouwentriathlon voor mij!” Aanmoedigen ging haar echter ook goed af. Daniëlle was na afloop reuze trots. “Het ging best heel erg goed. En ik was de jongste”, zo meldde ze trots.

Dit kán helemaal niet!
Tanisha van den Berg uit Utrecht was samen met moeder Tanja Borger naar Drenthe afgereisd. Alhoewel Tanisha niet veel had getraind vóór de wedstrijd, ging het toch best goed. “Ik heb niet eens hoeven wandelen op het hardloopgedeelte”, zo was haar trotse constatering na afloop. Moeder Tanja eindigde bij de 1/16 als derde en verraste vooral zichzelf met deze podiumplek. “Ik ben helemaal verbaasd, dit kan helemaal niet”, zo lachte zij na afloop.

Zussen
De 50-jarige Elvira Lubach uit Tzummarum deed op zaterdag 13 juni voor het eerst mee aan de Vrouwentriathlon. “Samen met mijn zusje. We hebben pas een paar weken geleden besloten om mee te doen!”, vertelt ze voorafgaand aan de wedstrijd. Dat besluit volgde na een estafettetriathlon in Oranjewoud, waarbij Elvira het zwemonderdeel voor haar rekening nam en zusje Leonie (42) het hardlooponderdeel. “Het begon bij ons allebei te kriebelen. Eén onderdeel doen is leuk, maar zou het ons ook lukken om alles te doen?”

Dat lukte zelfs prima! Leonie (uit Jislum) eindigde op de 10e plek bij de 1/16, Elvira werd 21e. En dat terwijl Leonie van te voren nog op zag tegen de race. “Spijt!” was haar eerste uitroep toen ze zus Elvira zag staan. “Echt spijt dat we ons hebben opgegeven had ik niet hoor. Maar ik vroeg me vanochtend wel af waarom we dit ook alweer wilden”, lachte ze.

Dochter Tanisha en moeder Tanja staan op de foto bovenaan, daaronder Daniëlle en hieronder de zussen Elvira en Leonie.

 

zusjes Elvira en Leonie