Vrouwentriathlon Nijeveen: sportieve uitdaging voor het hele gezin

maart 22, 2015 //

/ / /

De inschrijving voor de Vrouwentriathlon Nijeveen is geopend! En dit jaar is het een triathlonfeestje voor het hele gezin. Vorig jaar werd – noodgedwongen omdat het aantal aanmeldingen van vrouwen achterbleef – een mannenserie gehouden in Nijeveen. Dat beviel prima, dus ook dit jaar zijn de mannen weer van harte welkom in Drenthe! Nieuw is verder een kidsserie: kinderen van 8 tot en met 15 jaar gaan met elkaar de sportieve strijd aan.

Ook nieuw: het parcours in Nijeveen is opgenomen als sprintafstand op de racekalender van de 2eDivisie van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Tijdens deze wedstrijd komen zowel mannen als vrouwen in actie. Extra leuk is dat het nieuwe Siosport-Vrouwentriathlonteam, dat uitkomt in de 2eDivisie, in Nijeveen aan de start zal verschijnen.

Het programma start vanaf 10:30 uur met de mini triathlon voor kinderen vanaf 8 jaar (200 m zwemmen, 4,5 km fietsen, 1 km lopen). Om 11:00 uur begint de 1/8 triathlon voor vrouwen (500 m zwemmen, 22 km fietsen en 5 km lopen), gevolgd door de 1/16 triathlon, waarbij de helft van de afstanden wordt afgelegd. Om 11:50 uur is het tijd voor de 1/8 triathlon voor mannen.

De sprintseries voor de 2eDivisie staan gepland vanaf 13:30 uur, waarbij eerst de mannen en dan de vrouwen het parcours van 750 m zwemmen, 22 km fietsen en 5 km lopen zullen afleggen. Kortom, Vrouwentriathlon Nijeveen 2015 wordt een gezellige triathlon voor iedereen: jong, oud, beginners én gevorderde triatleten! Je vindt hier alle praktische informatie over de wedstrijd in Nijeveen.