Vrouwentriathlon Utrecht nadert!

mei 26, 2016 //

/

Over een dikke maand, op zondag 3 juli, is het zo ver: in Utrecht vindt dan de eerste Vrouwentriathlon van dit seizoen plaats. We hopen dat het al kriebelt, en dat je lekker aan het trainen bent – of dat je je alsnog inschrijft! We zetten hier alvast even wat praktische informatie op een rijtje en we doen een oproep: vrijwilligers gezocht!

Inschrijven kan nog tot uiterlijk 26 juni via www.vrouwentriathlon.nl/inschrijven/inschrijven-utrecht. Er is nu nog plek, maar let op: als het maximum aantal deelneemsters (250) wordt bereikt, sluit de inschrijving eerder. Inschrijven op de dag zelve is sowieso niet mogelijk! Elke vrouw van 16 jaar of ouder kan meedoen. Dus wil je eens een echte triathlon meemaken, schrijf je dan nu in!

Het parcours is hetzelfde als vorig jaar. Dat betekent dat de 1/16 afstand 8,2 kilometer fietst (één ronde) en de 1/8 24,6 (drie ronden). Het zwemonderdeel is weer net als vorig jaar, dus even aan land komen om vervolgens weer verder te zwemmen. Lopen is twee (1/16) of vier (1/8) ronden. Vorig jaar maakte de nattigheid het nodig om de wisselzone een stukje op te schuiven; dat beviel zo goed dat we de wisselzone dit jaar weer op die plek gaan opbouwen.

Ook hetzelfde als vorig jaar is dat je je startnummers kunt afhalen in het loungerestaurant op het strand bij de Haarrijnse Plas, Beachhouse Key West. Houd verder de website in de gaten voor het laatste nieuws, de starttijden en de rest van het programma.

We zijn nog naarstig op zoek naar vrijwilligers (m/v) die op 3 juli willen helpen. Sione Jongstra van de organisatie legt uit: “Er zijn mensen nodig voor de uitgifte van de inschrijftasjes en startnummers, om deelneemsters de weg te wijzen, bewaking van de wisselzone, parcours vrijhouden voor de wedstrijd, drinken uitdelen, etc. Vrijwilliger zijn bij de Vrouwentriathlon is leuk en gezellig, kost je een halve dag, je krijgt meer dan 200 sportieve vrouwen in actie te zien én je krijgt een leuk aandenken”, aldus. Dus: wil je de Vrouwentriathlon meemaken zonder zelf te sporten? Doe je zelf mee en wil je supporter ondertussen ook iets doen (aanmoedigen blijft mogelijk!)? Meld het via vrijwilligersutrecht@vrouwentriathlon.nl.