Vrouwentriathlon verplaatst naar 2022

april 2, 2021 //

/

De Vrouwentriathlon Beusichem van 13 juni 2021 wordt verplaatst naar 2022. Vanwege de nog steeds geldende beperkende coronamaatregelen en omdat gemeenten nu nog geen vergunningen afgeven voor evenementen in de zomer, heeft het bestuur van de Stichting Vrouwentriathlon besloten de wedstrijd door te schuiven naar 2022.

“Geen makkelijk besluit”, laat voorzitter Sione Jongstra weten. “Vorig jaar kon de wedstrijd niet doorgaan en we hadden echt gehoopt dat we er dit jaar weer een mooi triathlonfeest van konden maken.” De omstandigheden zijn echter té onzeker: de gemeente gaat nu nog geen vergunning afgeven. “Een vergunning aanvragen voor een evenement in juni zou nu moeten gebeuren. Laat staan of er voldoende inschrijvingen zullen zijn. Ook zal het lastig zijn om dan nog voldoende vrijwilligers te vinden. En de gezellige en ongedwongen sfeer van de Vrouwentriathlon zal, door de extra maatregelen die in verband met corona genomen moeten worden, niet aanwezig zijn.”

Het bestuur heeft overwogen de wedstrijd te verplaatsen naar het naseizoen (september) maar er zijn al veel triathlons en andere sportevenementen verplaatst naar die periode, waardoor de wedstrijdkalender overvol zit. Inmiddels hebben de deelneemsters die zich al hadden ingeschreven voor 2020 (hun inschrijving zou doorschuiven naar dit jaar) bericht gekregen over het niet doorgaan. Had je je inschreven maar heb je geen mail gekregen? Stuur ons dan even een bericht, dan nemen we spoedig contact met je op.

We hopen dat de maatregelen binnenkort versoepeld zullen worden, zodat we wel kleinere evenementen kunnen organiseren. Zoals bijvoorbeeld een open water clinic of sportieve dag voor vrouwen. Houd hiervoor onze website en Facebook-pagina in de gaten.