Vrouwentriathlonquiz: van Nijmegen tot Wanneperveen en winnares Miriam

juni 20, 2020 //

Oké, eerlijk is eerlijk, niet alle vragen van de Vrouwentriathlonquiz die we jullie vorige maand stuurden waren makkelijk. Maar om sommige antwoorden die jullie gaven moesten we toch wel even grinniken. Want we kunnen ons toch echt niet herinneren ooit een Vrouwentriathlon te hebben gehouden in Nijmegen of Wanneperveen. En een schoenenkast behoorde toch ook niet tot de souvenirs. Was het de autocorrect die her en der een verrassend antwoord onze kant op stuurde?!?

Uiteindelijk hebben we alle goede antwoorden een punt gegeven en kon je extra bonuspunten verdienen door zoveel mogelijk souvenirs te noemen. De winnares van deze eerste Vrouwentriathlonquiz is geworden: Miriam Hermkens-Janssen. Gefeliciteerd! We nemen contact met je op en een prijsje komt binnenkort jouw kant op. Bedankt aan alle anderen voor het meedoen aan de quiz!

Oh ja: we zijn écht al een tijdje bezig met het organiseren van Vrouwentriathlons. Hoeveel we er al die jaren hebben gehouden? Marloes dacht tien…sorry Marloes, dat zijn er écht te weinig! Ook grappig om te vermelden trouwens: trouwe deelneemster (en vrijwilligster) Liesbet scoorde nét een punt minder dan haar man Kees (ook een trouwe vrijwilliger én één van onze huisfotografen).

Hieronder volgen de antwoorden op alle vragen:

Vraag 1: Wanneer was de eerste Vrouwentriathlon Nederland?
Antwoord: 5 juli 2009

Vraag 2: In hoeveel verschillende plaatsen heeft een Vrouwentriathlon plaatsgevonden en welke plaatsen waren dit?
Antwoord: 4, Beesd, Utrecht, Nijeveen, Beusichem

Vraag 3: Hoe vaak was er een Vrouwentriathlon in de Betuwe?
Antwoord: 10 keer

Vraag 4: Hoeveel Vrouwentriathlons zijn er in totaal gehouden?
Antwoord: 21

Vraag 5: Sione heeft één editie gemist, welke was dit?
Antwoord: 2015 Nijeveen (vanwege de geboorte van haar dochter enkele dagen daarvoor)

Vraag 6: Hoeveel zwemlopen heeft de Vrouwentriathlon in samenwerking met Siosport georganiseerd?
Antwoord: 6

Vraag 7: Hoe heet het zwemwater van de Vrouwentriathlon Utrecht?
Antwoord: Haarrijnseplas

Vraag 8: In welk jaar organiseerde de Vrouwentriathlon een editie van de teamcompetitie en in welke plaats was dat?
Antwoord: 2015 Nijeveen

Vraag 9: Bonusvraag: bij elke editie krijgen de deelneemsters een leuk aandenken. Noem zoveel mogelijk souvenirs die er sinds de eerste Vrouwentriathlon zijn uitgegeven.
Antwoord: bidon 2 x, buff, slippers, waterdicht (telefoon) hoesje, mok, vizor, badmuts 2xzonnebril, zonnescherm auto, startnummerband 2x, rugtasje met koord, rugtas, haarband, t-shirt, schoenentasje, EHBO setje.