Wetsuit testdag

februari 23, 2014 //

/

Op zaterdagmiddag 1 februari lag het 25-meterbad van de Kwakel in Utrecht vol met sportieve dames. Allemaal dames die meededen aan de wetsuittestdag en zwemtraining van de Vrouwentriahtlon. Deelneemster Annemarie Rustenburg paste verschillende wetsuits, terwijl deelneemster Caja van der Woude waardevolle tips kreeg tijdens de zwemtraining van Sione Jongstra.

Het passen van verschillende pakken is best een hele klus, merkte Annemarie. “Tijdens het zwemmen merkte ik wel duidelijk verschil tussen de pakken, dus het passen was wel supereffectief.” Toch is het wel wennen, een wetsuit. “Vooral je benen liggen heel anders in het water en je maakt minder armslagen, waardoor het zwemmen rustiger voelt.”

Ook de zwemtraining was volgens Caja zeer waardevol. “Sione legde bij elke oefening heel duidelijk uit wat de bedoeling was en keek tijdens het zwemmen of je het goed deed.” Alle tips van Sione neemt Caja mee. “Voor mij is dat vooral de slag afmaken en tijdens het ademen niet het plafond bewonderen!”

Verder was Caja vooral verrast dat ze het zo lang in het water volhield. “Zelf stop ik er na een half uur trainen altijd mee. Ik vind zwemmen niet zo leuk en na de laatste triathlon in september doe ik qua zwemmen een winterslaap.” Annemarie daarentegen kan niet wachten om lekker vroeg in buitenwater te gaan zwemmen. Waarschijnlijk gaat ze dan ook een wetsuit aanschaffen. “Niet alleen voor toekomstige triathlons, want voor het huis lonkt het kanaal nu al elke dag bij mooi weer,” aldus Annemarie.

Beide dames zijn van plan om dit jaar weer mee te doen met de Vrouwentriathlon. Caja in Leidsche Rijn en Annemarie in Nijeveen én Beesd. Annemarie: “Ik hoop dat ik dan wat soepeler zwem, al moet mijn zwemmen nog veel verbeteren.” Dan was deze wetstuitestdag en zwemtraining in elk geval een goed begin!