Wyke, Désirée, Clarine en Suzanne – juni 2011

juni 2, 2011 //

De deelneemsters van de maand juni zijn vier schaatssters, die voor het eerst een uitstapje naar de triathlonsport maken. Wyke, Désirée, Clarine en Suzanne komen elkaar geregeld tegen op de schaatsbaan en werden aangestoken door het enthousiasme van Sione. Wyke doet mee in Beesd, Clarine (1/16) en Suzanne (1/16) en Desiree (1/8) komen in Leidsche Rijn in actie.

Sportieve dames dus?

Suzanne: “We schaatsen samen, en in de zomer skeeleren we met een aantal. Hardlopen en fietsen deed ik ook al, en nu zwemmen erbij.” “Mijn hoofdsport is roeien,”vertelde Clarine. “Komend weekend ga ik een Elfstedentocht roeien. Verder fiets en skeeler ik en heb ik laatst weer voor het eerst hardgelopen.” Wyke: “Behalve het schaatsen in de wintermaanden ben ik dit jaar begonnen met hardlopen. Verder trek ik 1x per week baantjes, fiets ik elke dat 24 km door het woon-werkverkeer en doe ik dagelijks meditatieve oefeningen om rust van binnen te creëren.” Désirée: “Ik loop 2 of 3 keer in de week, en fietsen doe ik regelmatig met mijn man en kinderen. En inmiddels ben ik ook begonnen met zwemmen.”

Jullie zijn samen de uitdaging aangegaan?

Désirée: “Na een schaatstraining haalde Sione haar flyers tevoorschijn omdat ze het echt iets voor ons vond om mee te doen. We raakten enthousiast en hebben ons met vier dames ingeschreven.” Wyke: “Vorig jaar durfde ik de stap nog niet te maken omdat ik tijd zou moeten steken in het hardlopen, wat ik tot dan toe nooit gedaan had. Dit jaar begon het echter te kriebelen.” “We doen alle vier mee, maar hebben niet samen getraind,” vertelde Suzanne. “Dat is er gewoon niet van gekomen. Maar we gaan elkaar natuurlijk wel aanmoedigen.” Zo denkt Clarine er ook over. “Ik hoorde dat de rest al wat fanatieker aan het trainen is dan ik. Maar het is gewoon leuk om met elkaar mee te doen.”

Wat trok jullie aan?

“De uitdaging,” zei Suzanne direct. “De drie sporten met elkaar combineren is echt heel stoer. Het is erg verslavend en ik heb er heel veel zin in.”“De laagdrempeligheid trok me erg aan,” vertelde Wyke. Désirée vindt het ook een mooie uitdaging voor zichzelf. “En ik woon aan de plas, dat is ook een groot pluspunt.” Clarine: “Voor mij is het vooral iets nieuws proberen. Dit had ik nog nooit gedaan, en het leek me wel wat.

Wat verwacht je ervan?

Désirée: “Ik doe mee voor de lol en vind het al een hele prestatie van mezelf als ik over de finish kom. Ik zie wel een beetje op tegen het zwemmen.” “Ik ook,” vertelde Suzanne. “Ik ben vooral een beetje huiverig voor het trekken en duwen onder water. Maar verder denk ik dat het heel gezellig wordt en hoop ik dat ik lachend over de finish kom. Het liefst ergens in de voorhoede natuurlijk.”

Wyke ziet het ook vooral als een prestatie voor zichzelf. “Maar toch begin ik de laatste tijd met een schuin oog naar de tijden te kijken!” Clarine: “Ik verwacht voor mezelf dat het hardlopen en fietsen geen probleem zijn. Zwemmen wordt wel lastig, en de wisselpunten lijken me ook heel interessant. Maar het lijkt me vooral heel leuk en gezellig!”