Zonnige trainingsdag in en rond Beusichem

juli 9, 2021 //

/ /

Geen Vrouwentriathlon op 13 juni, maar wél een gezellige trainingsdag in en rondom Beusichem. Een aantal sportieve vrouwen kwam naar Beusichem om samen te zwemmen, fietsen en tips te krijgen van triathlon-specialiste Sione Jongstra.

De dag startte met een zwemsessie in het Vrouwentriathlon-water van De Meent. De weersomstandigheden waren ideaal: warm, maar niet bloedheet. Het water was de dagen daarvoor al lekker opgewarmd, waardoor we zonder wetsuit konden zwemmen.

Daarna was er tijd voor tips tijdens de wisselclinic: hoe leg je nu slim je spullen in de wisselzone neer, zodat je zo snel mogelijk kunt wisselen van zwemmen naar fietsen of van fietsen naar hardlopen? Sione gaf praktische tips én liet het de deelneemsters direct oefenen. Tijdens de clinic bleken de vrouwen méér te kunnen en durven dan ze zelf dachten!

Daarna was het tijd om het fietsparcours van de Vrouwentriathlon te verkennen. Het rondje werd al kletsend – het is immers leuk om sportervaringen met elkaar uit te wisselen! – meerdere keren afgelegd. De dag eindigde op het terras bij De Meent met een heerlijke lunch.

Dank aan de deelneemsters voor hun deelname en enthousiasme en dank aan Sione voor de goede organisatie en vele handige tips! We hopen jullie volgend seizoen allemaal aan de start te mogen verwelkomen!