Zonovergoten sportieve dag Betuwe voor herhaling vatbaar!

augustus 28, 2017 //

De weergoden waren de vrouwen tijdens de sportieve dag in de Betuwe zondag 27 augustus gunstig gestemd. Al ’s ochtends vroeg beloofde het een mooie dag te worden. En dat werd het ook: prachtig weer, een gezellige groep deelneemsters, veel lol en veel sporten. “Absoluut voor herhaling vatbaar”, aldus Mylène Mosterd, één van de deelneemsters.

Uit het water tijdens de zwemloopErvaren en minder ervaren triatletes begroetten elkaar ’s ochtends in Beusichem bij recreatiegebied De Meent. Na een korte introductie togen de deelneemsters daarna naar de recreatieplas voor een zwemtraining. Sommige vrouwen bleken enige vrees voor water te hebben. Dit had diverse oorzaken. Van het niet kunnen zien van de bodem – en dan vooral de zwarte lijnen in het zwembad waardoor je niet in een rechte lijn kunt zwemmen – tot vrees voor kramp. Sione Jongstra van Siosport, die de sportieve dag voor de Vrouwentriathlon verzorgde, gaf handige tips om met deze angsten en onzekerheden om te gaan.

Na de training konden de vrouwen aan de bak voor een mini-zwemloop: zo’n 300 meter zwemmen en aansluitend bijna 3 km hardlopen. “Heel leuk om te doen”, vertelt Mylène. De Almeerse maakte dit jaar haar debuut bij de Vrouwentriathlon Utrecht en de deelname smaakt naar meer. “Toen ik in de nieuwsbrief las dat deze sportieve dag werd gehouden, leek het me meteen leuk om mee te doen. Waarom? Om van andere vrouwen te horen waarom ze meedoen, om ervaringen uit te wisselen en wat contacten op te doen.”

De gesprekken met de andere vrouwen hebben Mylène heel wat tips opgeleverd én een Onderweg op de fiets door de Betuwe
fietsdate met één van de andere deelneemsters. “En ik vond het erg leuk dat Sione zo open stond voor alle vragen. Zij heeft zoveel ervaring maar neemt toch uitgebreid de tijd om dingen uit te leggen, heel tof.”

Na de lunch stond een fietstocht van 45 km door de Betuwe op het programma. Dankzij de zon, weinig wind én de gezelligheid onderweg werd het een geslaagde tocht. “Het fietsen vond ik geweldig, wat een mooie omgeving en wat leuk om met allerlei verschillende vrouwen samen dit te doen. Iedereen komt om te sporten, iedereen is gelijk. Wat mij betreft is zo’n sportieve dag absoluut voor herhaling vatbaar. En dan niet alleen aan het eind van het seizoen.”