Blog Ironmama Sione: triple mix en podium bij NK Masters

juni 18, 2018 //

Alhoewel ik natuurlijk niet specifiek aan het trainen ben voor het korte sprintwerk (maar voor die lange afstand, de Ironman…!), komen er dit seizoen nog wel wedstrijden voorbij die ik niet wil laten schieten. Op 27 mei startte voor de Eredivisie het seizoen 2018 tijdens de Super Sunday in Almere. Een nieuw concept: de Triple Mix stond op het programma.

Zwemmen-Fietsen-Lopen en Lopen-Fietsen-Zwemmen en Fietsen-Zwemmen-Lopen: drie heats met tien minuten pauze tussendoor. Korte afstanden maar door de warme temperatuur en het steeds opnieuw in het rode gaan, toch een zware wedstrijd. Voor mij was het allemaal net wat te intensief en kort, maar wel heel leuk om een Triple Mix te doen. En met een 13e plek deed ik toch nog leuk mee in de eredivisie. Teamgenoot Jony liet zien dat ze in vorm is en won de Triple Mix en als team wisten we de tweede plaats te veroveren. Topprestatie.

Sportende mama

De eerste dagen na Super Sunday voelde ik de Triple Mix nog wel in de benen zitten. De week vloog met werken, spelen met schepje en emmertje bij de Haarrijnseplas echter zo weer om. Het weekend was weer een goed voorbeeld van hoe het er vaker aan toe gaat als sportende mama. Vrijdag twee verjaardagen in Drenthe, zaterdagochtend een verjaardag van een vriendinnetje van mijn dochter. Net op het moment dat ik naar huis wil voor een snelle wissel in trisuit om naar Rotterdam te gaan voor het NK Sprint, blijkt mijn “draakje” te veranderd zijn in een rode tomaat. Ze had een potje rode vingerverf te pakken gekregen en zat mooi om het hoekje zichzelf te beschilderen…! Snel kind poetsen dus en huphuphup naar huis.

Om 12.15 uur thuis, trisuit aan en alle spullen (die wel al netjes klaar stonden) in de auto en hup naar Rotterdam voor het NK Sprint. De Masters en Elite waren samengevoegd in één serie. Om 15.00 uur de start. Het zwemmen ging niet super, maar kwam nog redelijk het water uit. Ik had een klein groepje waar na het organiseren van het ronddraaien, goed samengewerkt werd. Ik had een super tweede wissel en kwam als eerste van het groepje het loopparcours op, haha wat een giller. Al gauw kwamen er twee voorbij stuiven en in de laatste kilometer werd ik nog ingehaald. Met een 7e plek overall en 1e Master mocht ik toch best tevreden zijn.

Helaas werd de prijsuitreiking, door een denkfoutje van de organisatie, verplaatst van 18.15 uur naar 20.00 uur. Ik ben een groot voorstander om te blijven voor de prijsuitreiking, ook uit respect naar de organisatie, maar bijna twee uren extra wachten was me een beetje teveel van het goede. Achteraf bleek dat ze de prijsuitreiking tóch eerder hebben gedaan…

Zondagochtend vroeg uit de veren en een uitfietsritje van een kleine vier uurtjes. Bij terugkomst een snelle wissel met mijn man die ook ging fietsen. Vervolgens nog op bezoek bij vrienden en het weekend was weer voorbij. Iets teveel bezoekjes was toch wel de conclusie, maar tja soms is het niet anders.

Verloting

En oh ja, er is inmiddels ook weer een nieuwe verloting geweest onder mijn sponsoren: dochter Milou mocht dit keer een lootje uit de ‘vissenkom’ trekken. De gelukkige winnaar van de door het JCC beschikbaar gestelde autobiografie van Johan Cruijf is Erik Kuijer. Wil je mij ook een handje helpen? Doneren kan nog steeds!