Check, check, dubbelcheck!

mei 23, 2022 //

/ / / /

Hoe laat starten we, waar haal ik het startnummer op? En vanaf welke watertemperatuur mag ik niet in een wetsuit starten? En wat moet ik eigenlijk allemaal meenemen? Zomaar wat vragen die je misschien hebt. Speciaal daarvoor hebben we wat handige informatie voor je op een rijtje gezet. Van een programmaboekje met deelnemersinformatie tot onze befaamde wedstrijddag-checklist. Doe er je voordeel mee!

Programmaboekje

Heb je je ingeschreven voor de Vrouwentriathlon? Dan ontvang je in de week voorafgaand aan de week via de mail een programmaboekje met deelnemersinformatie. Wil je je nu al inlezen? Dan kun je het boekje ook hier al downloaden (pdf).

Wel of niet in wetsuit starten?

Heb je een wetsuit? Bij de Vrouwentriathlon houden we ons aan het wedstrijdreglement van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB), ook rondom de regels of je wel of niet in wetsuit mag starten.
Kort gezegd komt het hierop neer: is de watertemperatuur op de wedstrijddag 22 graden Celsius of hoger? Dan mag je NIET in een wetsuit starten. Is de watertemperatuur 15,9 graden Celsius of lager? Dan is een wetsuit verplicht. Gezien het mooie weer van de laatste tijd en de hoge temperaturen zal dat laatste niet snel het geval zijn!

Wetsuit huren bij BTTLNS

Heb je geen wetsuit maar wil je er eentje huren voor de wedstrijddag? Dat kan bij onze sponsor BTTLNS!

Checklist wedstrijddag

Al jaren hét lijstje waar zelfs ervaren triatleten op terug grijpen: de checklist wedstrijddag van de Vrouwentriathlon. We hebben de lijst ook dit jaar weer up-to-date gemaakt. Nuttig en handig: alles wat je nodig hebt voor de triathlon op een rijtje!