Even voorstellen: Marloes, Liesbet en Christa

april 23, 2022 //

Wie verschijnen dit jaar aan de start namens het Vrouwentriathlon-Siosportteam? De komende periode laten we je kennis maken met de verschillende teamleden. Deze maand stellen we drie dames aan jullie voor: Marloes Krol, Liesbet Baekelandt en Christa van Dijke.

Marloes KrolMarloes Krol (41) uit Utrecht is altijd al sportief geweest en richtte zich vaak op duursporten: van volleyballen tot skaten. De langste afstand was een rondje Bodensee van ongeveer 105 km. Ook mountainbiken deed ze veel. Na de geboorte van de kinderen 8 jaar geleden koos Marloes voor sporten die je vanuit huis kunt doen, zoals hardlopen.

“Veel bekenden deden al aan hardlopen en ik had er veel lol in. Begonnen met 5km races en ook enkele 10km’s meegedaan. Helaas nam ik te weinig rust en herstel en heb ik uiteindelijk mijn enkelband afgescheurd. Ieder nadeel heeft een voordeel, want daardoor heb ik het open waterzwemmen ontdekt. Een racefiets had ik toen al, voornamelijk voor woon-werkverkeer. Van het een kwam het ander, in 2019 ben ik gestart met triathlon.” In 2020 werden dat vanwege corona ‘thuistriathlons’ en virtuele races en in 2021 volgden nog vier triathlons voor Marloes.

“Triathlon is natuurlijk een individuele sport, in teamverband kun je elkaar motiveren en samen werken aan een mooi doel. En het geeft een competitief element. De eerste wedstrijd is een time trial. Dan is ook echt samenwerking nodig: we starten samen en je mag juist wél stayeren tijdens het fietsen. Ik kijk uit naar een sportief seizoen met een mooie teamprestatie, ik heb er veel zin in.”

‘Een doel hebben’

Liesbet Baekelandt Terug van weggeweest dit jaar is de 43-jarige Liesbet Baekelandt uit De Meern. “Van 2015 tot 2018 heb ik deel uitgemaakt van het 2e divisieteam en toen we promoveerden na een jaar van het eerste divisieteam.” Liesbet debuteerde in 2011 en zwemt al sinds haar 6e. “En op de middelbare school heb ik nog een paar jaar aan atletiek gedaan. De combinatie van die sporten heeft me altijd aangesproken.”

Na enkele jaren niet meer deel te hebben genomen aan wedstrijden en minder te trainen door een carrièreswitch en opleiding wilde Liesbet weer een doel hebben. “Ik miste de wedstrijden en in de derde divisie starten leek me leuk en goed te doen. Ik hoop op leuke wedstrijden met hopelijk een prima conditie.”

Sportief dier

Christa van DijkeDe 37-jarige Christa van Dijke is een echt sportief dier. “Ik heb nog geen triathlons gedaan, maar heb wel altijd gesport. Als kind korfbal en aerobics en daarna ben ik verschillende dingen gaan doen. Diverse groepslessen in de sportschool, hardlopen, fitness, obstacle runs en zwemmen. Ik vind heel veel leuk, dus ik wissel het lekker af. Om echt te presteren en ergens beter in te worden is wat minder afwisseling waarschijnlijk beter, maar ik kan niet kiezen en wil het vooral naar m’n zin hebben!”

In 2017 richtte Christa zich helemaal op bodyfitness en daarbij is hardlopen een echte ‘no-go’. “Dus toen ben ik ‘even’ met hardlopen en obstacle runs gestopt. Inmiddels dus al alweer bijna vijf jaar.” In die periode liep Christa een vervelende blessure op aan haar onderrug met crossfit. “Helaas heb ik hier nog steeds wel last van, maar gelukkig kan ik wel weer alles.”

Christa kwam via Yolanda Klomp bij het team terecht. “Toen ze een aantal jaren geleden meedeed, kreeg ik al haar enthousiaste verhalen al mee. Ik heb er toen wel eens over nagedacht om me in te schrijven voor een korte afstand, maar dat is bij nadenken gebleven.” Inmiddels heeft Christa een racefiets aangeschaft en gaat ze er dus voor. Haar verwachtingen voor aankomend seizoen? “Vooral veel leermomenten. En is er wel eens nagedacht over een pauze tussen het zwemmen en fietsen? Het lijkt me heel vervelend om in zo’n nat pak te moeten rijden…!”