Sportief 2018 in vogelvlucht

december 23, 2018 //

/ / / / /

Nu het jaar zijn einde nadert, nemen we even de gelegenheid om enkele sportieve hoogtepunten uit 2018 nog eens opnieuw te beleven. We hopen dat je nét zo’n mooi, leuk, uitdagend en sportief jaar hebt beleefd als wij. Lees je mee?

Dit jaar begon voor ons natuurlijk feestelijk: we vierden ons tienjarige jubileum en dat deden we met…jou! Na onze oproep aan de leukste of meest bijzondere herinnering aan tien jaar Vrouwentriathlon kregen we vele leuke verhalen van onze deelneemsters te horen. Een aantal daarvan deelden we in de nieuwsbrief. Zoals het huwelijksaanzoek van Jolijn of de vriendschap tussen Marrit en Elja die ontstond bij de Vrouwentriathlon.

Ook bij Zwemloop Het Lint vierden we een feestje: al voor de vijfde keer startten we het triathlonseizoen met een leuke wedstrijd voor kinderen, vrouwen én mannen. En ook dit jaar konden we de wedstrijd in prachtig weer volbrengen. In 2019 hopelijk weer zo’n zonnige, sportieve dag voor het hele gezin!

In aanloop naar de Vrouwentriathlon Utrecht organiseerde Siosport weer verschillende clinics, zoals de open water clinic. Perfect voor als je niet zo zeker bent in open water óf als je juist wel wat extra tips kunt gebruiken. Over hoe je snel een boei rondt bijvoorbeeld. De Vrouwentriathlon Utrecht was een weerzien van ‘oudgedienden’ maar ook veel nieuwe gezichten aan de start. En ook nu weer prachtig sportweer. Zwemmen, fietsen en hardlopen, elke deelneemsters een kanjer!

Nóg zo’n kanjer hebben we in eigen geledingen: Sione Jongstra wist in 2017 de Ironman Hawaï te winnen in haar agegroup en was daardoor automatisch geplaatst voor 2018. Dankzij crowdfunding – mede gesteund door de Stichting Vrouwentriathlon – kon zij haar droom waarmaken en haar wereldtitel verdedigen. En hoe! Sione prolongeerde haar titel en mag zich opnieuw een jaar lang wereldkampioen triathlon noemen!

Het seizoen sloten we in stijl af met een sportieve jubileumdag: fietsen en kanoën door de Betuwe. Alhoewel het eind oktober niet zo heel erg warm meer was, hebben we een prachtige dag gehad met zon, gezelligheid, sportiviteit en lekker eten.

En nu ronden we 2018 alweer af. Uiteraard is het organisatieteam achter de schermen hard aan het werk om ook in 2019 weer prachtige evenementen te organiseren. Op 20 april bijvoorbeeld is Zwemloop Het Lint. En op 10 maart kun je wetsuits passen én direct uitproberen in het zwembad. We hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten in het nieuwe jaar!