Voet en Bouman winnen laatste Vrouwentriathlon

juni 21, 2022 //

/ /

Nicole Voet uit Wageningen heeft de 2e – en tevens laatste – editie van de Vrouwentriathlon Beusichem op zondag 12 juni gewonnen. Op de 1/8 was zij met een tijd van 1.08.25 oppermachtig. “Het ging heerlijk!” Bij de 1/16 won debutante Myrthe Bouman uit Houten.

Voet genoot van de wedstrijd in en rond De Meent in Beusichem. “We hadden zon. Een beetje wind en het was top georganiseerd. Ook de sfeer was geweldig, heel anders dan bij een ‘gewone’ triathlon. Normaal gesproken kom je direct in een ‘wasmachine’ terecht bij het zwemmen, maar vandaag was dat heel anders. Iemand tikte vlak na de start mijn voet aan en zei gewoon ‘sorry’. Dat maak je nergens anders mee.”

Lange tijd lag Mandy Beukers-Verbakel op kop bij de 1/8 maar op het looponderdeel moest zij toegeven. Toch was de nummer twee heel tevreden. “Ik ben moeder geworden en het heeft even geduurd voor ik het sporten weer goed kon oppakken. Ik ben heel blij met hoe het ging vandaag.” Derde werd Thirza Stiphout.

Voor Myrthe Bouman was het haar eerste kennismaking met de triathlonsport. “Heel gaaf dat ik heb gewonnen. Ik begon met borstcrawl, maar dat vond ik te zwaar dus toen ben ik overgeschakeld op schoolslag.” Het fietsonderdeel ging uitstekend, de omschakeling daarna naar het hardlopen was even wennen. “Ik had hele zware benen tijdens het eerste rondje, maar het voordeel van zo’n korte afstand is dat je ook niet ver hoeft.”

Bouman doet al jaren aan hardlopen maar raakte geblesseerd en ging daarom zwemmen en fietsen. “Tja, dan is het toch leuk om eens een triathlon te proberen!” Binnenkort staat Bouman aan de start van haar eerste 1/8 in Castricum. “Dit was een hele goede oefening voor die wedstrijd!”

Laatste keer

Het was de laatste keer dat de Vrouwentriathlon in deze vorm werd georganiseerd. Sione Jongstra van de Stichting Vrouwentriathlon kijkt terug op een geslaagde editie. “We hadden mooi weer, geen ongelukken, voldoende enthousiaste vrijwilligers en natuurlijk heel veel sportieve vrouwen.”

Tijdens het evenement lieten meerdere deelnemers en toeschouwers weten het toch erg jammer te vinden dat de organisatie stopt. “Dat snappen we heel goed, we vinden het zelf ook jammer. Maar het was de laatste jaren steeds moeilijker om alles geregeld te krijgen met elkaar. Het vinden van voldoende vrijwilligers én genoeg deelneemsters krijgen was echt een struikelblok. We hebben daarom besloten het anders te gaan doen.” Zo zullen er kleinere evenementen worden georganiseerd, zoals clinics en trainingsdagen speciaal voor vrouwen en beraadt het bestuur zich nog op een aantal aanvullende activiteiten.

Uitslagen

Alle uitslagen vind je hier.