Warme eerste Zwemloop Eijsden

augustus 16, 2022 //

/

Laurens Jansen en Deborah Wissink hebben de eerste editie van de Zwemloop Eijsden gewonnen. De zwemloop werd georganiseerd door Stichting Vrouwentriathlon.

Onderdeel van Ironskids

Onder warme omstandigheden, maar gelukkig niet de voorspelde tropische omstandigheden, vond de Zwemloop Eijsden plaats. Om 10.00 uur startte deze eerste editie met de kidsseries, die tevens deel uitmaakte van de Limburgse Ironkids series. In de leeftijden tussen 6 en 12 jaren werden oplopende afstanden gezwommen en gelopen. Alle kids finishten en kregen een mooie Ironkids medaille en t-shirt voor deze mooie prestatie.

Podium mannen en vrouwen

Vervolgens startten de 1/16 en 1/8e serie om 10.30 uur. Bij de mannen was het Laurens Jansen uit Maastricht die 29:59 minuten nodig had. Sven Bams uit Eijsden werd tweede in 32:26 en Rob Jansman (Eijsden) maakte het podium compleet in 34:27. Deborah Wissink uit Diepenheim won met overmacht bij de vrouwen in 30:14 en werd hiermee zelfs 2eoverall. Eline Collombom (35:38) en Marloes Krol uit Utrecht (41:19) kwamen als nummers 2 en 3 over de streep.

De winnares wilde dit weekend graag een wedstrijd doen en vond alleen de Zwemloop in Eijsden op de kalender. “Het ging lekker gelukkig, want we hadden er een weekendje Limburg van gemaakt en ik voelde vanochtend het lopen op heuvelachtige trails nog wel in de benen”, aldus Deborah.

Op de 1/16e afstand was Daan Franssen uit Ophoven de snelste in 18:58. Helaas waren er bij de vrouwen geen deelneemsters op deze afstand.

Prijzen voor de winnaars

De winnaars van deze series werden beloond met lekkere prijzen van Rousseau Eijsden en Bakkerij van de Weerdt Gronsveld-Eijsden. Zij kunnen nog even nagenieten van deze mooie prestaties.
De organisatie hoopt dat er volgend jaar veel meer deelnemers aan de start verschijnen. We horen om ons heen van alle organisaties dat de inschrijvingen dit jaar erg tegenvallen. We hebben besloten de zwemloop toch door te laten gaan en hopen dat er volgend jaar meer inschrijvingen zijn.

De samenwerking met zwembad De Treffer en Siosport waren erg prettig en dank aan de vrijwilligers, die door de Plus in Eijsden werden voorzien van een snack en drankje, die deze wedstrijd mogelijk maakten.

Uitslagen Zwemloop Eijsden

Alle uitslagen vind je hier.